Trojdenka + 122. sněm

První listopadový víkend byl věnován trojdenní akci na Kopretinové louce, jejímž vrcholem byl 122. šavanský sněm. Páteční příjezd do Tatenice a pochod na srub poznamenal déšť, srub zapůjčený lanškrounskými skauty však poskytl přístřeší, sucho a po chvíli i teplo. Sobotní ráno už bylo prosluněné a dalo naplno vyniknout podzimní barevné paletě. Tři nakombinované týmy se během celovíkendového zápolení proměnily tu v pilné včely, tu zase v mistry kuchařské při vaření michelinského guláše anebo v mimické uskupení předvádějící vylosované pranostiky. Všemi záludnými disciplinami prošla družstva ve zdraví a kdo nakonec vyhrál, není zase až tak důležité.

Po sobotním západu Slunce už zazněl údolím šamanský buben a 23 přítomných bojovníků usedlo do sněmovního kruhu. Náplň sněmu byla tradiční – celkovým vítězem bojů o skalpy se stali Medvědi, titul Žena sněmu vybojovala Tkanička a do Velké lóže byli uvedeni Sedmikráska a Morče. Nové hodnosti a tituly tentokrát uděleny nebyly, nicméně o svá orlí pera zažádalo přes deset bojovníků. Po večerní písni kmene Zuni někteří odpadli přímo do spacáků, jiní se směle vrhli do živých debat a na plenění zásob v podobě druhé večeře 🙂

Nedělní balení a úklid oživilo ještě několik soutěží, odchod na vlak byl tentokrát ve znamení sucha a hurá domů na oběd!

122. sněm kmene – Kopretinová louka 4.11.2023 / Google Photos