114. sněm kmene

Pro vybrané členy kmene začal předposlední víkend netradičně – nečekaným večerním zahájením společného ohniveckého a wagamedského kurzu kmenů Shawnee, Mazaskazi Wanča, Naška-pi, Mohawk a Ksigudan v zábřežské Slibové rokli za účasti mnoha midewiwinských šamanů a wagamedů. Po tomto obřadu následovali zbytek kmene do Lanškrouna na společnou celovíkendovku.

Zde se sobotní den nesl ve znamení vypečené hry městem, na kterou mnozí Lanškrouňáci budou jistě vzpomínat ještě dlouho 🙂 Vedení Shawnee a Mohawků ovšem při nedělním vyhodnocení hry obdivně mručelo nad úlovky zúčastněných týmů, aneb získat za jednu zápalku po sérii výhodných výměn náušnice ze zlatnictví nebo klakson či deštník a spoustu dalšího cenného zboží, to chce opravdu odvahu a fištrón.

Večerní sněm za účasti 30 bojovníků tří kmenů byl svědkem tradičních lítých bojů o skalpy, k titulu Žena sněmu jsme mohli pogratulovat Bety z rodu Káňat a závěrečné udělení dvou hodností bylo jistě důstojnou tečkou.

Dle ohlasů zúčastněných se celý víkend vydařil a bylo více než příjemné potkat se se spřátelenými kmeny i jinde než než na táborové louce. Díky, přátelé!

Víkendovka a 114.sněm kmene / Google Photos