Předtáborová brigáda a výprava v indiánském

Letošní předtáborová brigáda měla netradiční podobu. Jednak jsme se na rozdíl od předešlých let sešli všichni včetně rodičů a Mohawků pouze v jednom termínu a jednak jsme vzápětí na tábořišti i přespali, abychom se druhý den vydali na již loni plánovanou výpravu v indiánském oblečení.

Díky společnému úsilí se v sobotu podařilo vykopat tři latríny, vyspravit konstrukci kuchyně, zrenovovat lavice a stoly v jídelně, opravit techničák i zdravotku, dočistit tůňku a umývárku, připravit zásobu dřeva do kuchyně, vynosit a překontrolovat postele, zlikvidovat nefunkční studánku a nadělat něco týpiovek a kulatiny na chybějící rámy postelí. Děkujeme všem zúčastněným! Odvedená práce nám tak umožní napnout všechny síly k budování samotného tábora, které bude tentokrát plně na nás, neboť se nám z něj již letos omluvila Modrá želva. Nedá se nic dělat, každopádně děkujeme za roky předešlé!

Po práci legraci – poté, co od nás odpadly pracovní nástroje, užili jsme si veselé pospolitosti s příbramskými Mohawky a připravili též něco společné krmě. Krásné počasí nám umožnilo nocleh  pod širákem a ráno jsme pobalili a plni odhodlání vyrazili v neděli v indiánském oděvu na více než 14 km dlouhý přesun přes Drozdovskou Pilu do Hoštejna na vlak. Úmorné vedro nás neskolilo, cesta vedla většinou v příjemném stínu lesa a občasné ochlazení v Březné a návštěva osvěžovny U Zárubů nás udržely v dobré kondici a náladě. Túru zvládli bravurně  i odvážlivci z řad mladších rodů – Větvička, Očko a Sýček! Na viděnou při Zakončovačce!

Předtáborová brigáda a výprava v indiánském / Google Photos