Setkání družin ABS 2019 – 1. fotogalerie

Poslední zářijový víkend roku 2019 patřil dalšímu Setkání družin ABS a tentokrát jsme si jeho pořadatelství vzali na sebe my. Základnou byla zvolská sokolovna, ale naším cílem bylo ukázat ostatním oddílům i okolní místa našeho působení.

Pro děti do 15 let tak WATOKNAPA připravila v Zábřeze propracovanou hru městem, při níž využila i členy vedení ostatních oddílů. Skupinky dětí měly za úkol odpovědět na spoustu místopisných otázek a získat tak obrázky různých koutů našeho města, které nakonec napárovaly na historické obrázky či popisy těchto míst a vedle toho posbírat ve výlohách po městě dílčí části citátu A.B.Svojsíka.

Dvanáct odvážlivců starších patnácti let pak bylo už v pátek večer za ne zrovna přívětivého počasí odvezeno ve třech týmech na neznámé místo a měli za úkol s pomocí šifry dorazit na nocležiště a ráno pokračovat po dalších šifrách a dílčích cílech s úkoly jako střelba ze vzduchovky, foukačky, rafty, paintball či zdolání mostu s pomocí provazové sítě doputovat až do cíle, kterým bylo zábřežské muzeum s výroční skautskou výstavou. Nástrahy tratě připravené TAWASUTOU a Eddie a zajištěnou spoustou dobrovolníků zdolali zdárně všichni. Příjemným zpestřením snad bylo setkání s Janem Eskymo Welzlem, méně příjemným pak setkání s policií ČR…. 🙂

Večerní akademie pod vedením zkušeného spíkra Kiwiho proběhla také hladce a přes počáteční potíže s minimem přihlášených vystupujících se nakonec program rozběhl více než zdárně a zhlédli jsme vystoupení bezmála patnácti skupin či jednotlivců.

Nedělní nabídky prohlédnout si místní muzeum vojenských veteránů kromě našich členů a Dominika z Brna nevyužil bohužel nikdo z přespolních, daleká zpáteční cesta byla holt časově náročná, a tak si naši kamarádi mohou historické skvosty prohlédnout alespoň v přiložené fotografii 🙂

Díky všem zúčastněným za návštěvu našich končin a všem nejmenovaným pomocníkům za spoluzorganizování celého setkání. Na viděnou příště!

Setkání družin ABS 2019 / Google Photos